Co mogą zyskać firmy ze współpracy z trzecim sektorem?

Date

Tuesday, February 1, 2022

Time

06:00 PM Europe/Warsaw

Convert to my timezone
This field is required.
Required fields
If you have already registered and can't locate your registration confirmation email, click here!
The email address is incorrect. Please double-check your email address.

A confirmation email with logging details has been sent to the provided email.

System configuration test. Click here!

Agenda

Zapraszamy na dyskusję w formie online na temat tego, jakie korzyści mogą uzyskać firmy dzięki współpracy z trzecim sektorem, czyli organizacjami pozarządowymi (NGO). Wszyscy doskonale wiemy, że wsparcie fundacji, czy stowarzyszeń potrafi być dobrym ruchem w kontekście budowania pozytywnego PR i często postrzegamy je wyłącznie w ten sposób. Jak się jednak okazuje, potencjalnych zysków jest znacznie więcej i temu będzie poświęcony ten webinar.

Uczestnicy dyskusji podzielą się swoimi doświadczeniami związanymi z taką współpracą z perspektywy zarówno firmy, jak i organizacji pozarządowej. Wspólnie postarają się także odpowiedzieć na poniższe pytania:

✅ W jaki sposób współpraca z NGO może pozytywnie wpłynąć na budowanie kultury organizacyjnej firmy?

✅ Czego w pracy poszukują pracownicy młodego pokolenia i jaki udział mogą mieć w tym organizacje pozarządowe?

✅ Jaką wiedzę można czerpać z trzeciego sektora?

✅ Dlaczego współpraca z organizacją pozarządową może być inspirująca?

Webinar odbędzie się 1 lutego 2022 roku na platformie ClickMeeting z transmisją na kanale YouTube Fundacji Uniwersytet Dzieci.

Uczestniczki dyskusji:

Dobrosława Gogłoza - założycielka stowarzyszenia Otwarte Klatki, które w ciągu kilku lat z grupy piętnastu wolontariuszy przekształciło się w międzynarodową organizację działającą w kilkunastu krajach i zatrudniającą ponad sto osób. Ma wiele lat doświadczenia w budowaniu strategii organizacji i kampanii komunikacyjnych, tworzeniu misji i wizji oraz efektywnych struktur organizacyjnych.

Ewa Krupka - od ponad 10 lat aktywna w obszarze CSR. We wrocławskim oddziale Credit Suisse pracuje od 2014, odpowiada za realizację programów grantowych Credit Suisse EMEA Foundation oraz koordynuje programy zaangażowania pracowniczego.

Anna Grąbczewska - współzałożycielka i prezes Fundacji Uniwersytet Dzieci, która od 2007 roku rozwija potencjał tysięcy polskich dzieci, tak, by korzystając ze swojej wiedzy i talentów, rozumiały świat, w którym żyją i potrafiły w nim działać.

Presenter

Uniwersytet Dzieci

Fundacja Uniwersytet Dzieci jest organizacją non profit. Upowszechniamy nowoczesne metody nauczania, w szczególności metodę badawczą zwaną Metodą Pytań i Doświadczeń. Sprawdź naszą stronę: uniwersytetdzieci.pl